גירושין בבית הדין הרבני הגדול בירושלים

עזרה בתכנון טיול בירושלים? השאירו פרטים 👇

גירושים בירושלים הם נושא מורכב ושנוי במחלוקת. יש הרבה דעות שונות בנושא, ואין חוק אחד שמכסה אותו.

העיר ירושלים הייתה מקום של סכסוך במשך מאות שנים, אבל דבר אחד שתמיד נשאר קבוע הוא נוכחות הגירושים בעיר הקודש.

חוקי הגירושין בירושלים משתנים ממדינה למדינה ומדתי לחילוני, אך מאמר זה יבחן את שני סוגי הגירושין העיקריים: גירושין דתיים וגירושין אזרחיים.

מאמר זה גם יבדוק כיצד השתנו שיעורי הגירושין לאורך זמן, כמו גם כיצד הם משתווים למדינות אחרות ברחבי העולם.

בירושלים גירושין הם הליך מורכב הדורש גישור, דיונים בבית המשפט ותקופת המתנה ממושכת. על מנת להימנע מהתהליך הממושך הזה, יש זוגות שבוחרים להתגרש במדינות אחרות שבהן הם אינם אזרחים.

הוויכוח אם להתיר או לא להתגרש בירושלים נמשך עד היום.

גירושים בירושלים הם נושא מורכב. הנורמות הדתיות והחברתיות בירושלים שונות מאלה שבמדינות אחרות ויכול להיות מאוד קשה לנווט במצב מסובך זה.

שיעור הגירושין בירושלים עולה בשנים האחרונות, כאשר נשים רבות נאלצו לעזוב את ישראל עקב סירובה של משפחת בעלן לתת להן גט.

גירושים דתיים בירושלים

בית המשפט העליון בישראל קבע כי גירושים דתיים אינם מוכרים בירושלים, כלומר הבעל והאישה צריכים לחיות בנפרד במשך שנה לפני שניתן יהיה להתגרש. החוק מבוסס על ההנחה שהעיר היא מקום קדוש ואסור לאפשר לתושבים להתגרש בה. עם זאת, זה גרם לבעיות רבות למשפחות בירושלים שנקרעו בגלל הבדלי דת. גירושין דתיים בירושלים הפכו נפוצים יותר כאשר אנשים מתחתנים מחוץ לדת שלהם או מתגיירים. בנוסף, אנשים רבים בוחרים להתחתן בחו"ל בגלל הקושי להתגרש דתי בירושלים. כדי לעשות גירושין בבית הדין הרבני הגדול בירושלים הזוג צריכים להגיע לפני זה לגישור ורק במידה והגישור לא מסתדר הם יוכלו להתגרש על פי חוק.

שיעורי הגירושין גדלו משמעותית בשנים האחרונות ככל שיותר אנשים בוחרים להתחתן מחוץ לדתם או להתגייר. החוק הזה הקשה על הזוגות האלה שרוצים להתחתן ולהביא ילד לעולם. ישנם גורמים רבים שתורמים לירידה בשיעור הילודה. גורמים אלו כוללים את המספר ההולך וגדל של נשים שנכנסות לשוק העבודה עקב צורך כלכלי, שינויים בשימוש באמצעי מניעה, והורות חד הורית מוגברת לזוגות לא נשואים (ללא ילדים). הירידה הייתה דרמטית ביותר באירופה כמו גם במדינות מפותחות אחרות. על מנת להפוך הורה, אנשים נאלצים כעת לפנות להפריה חוץ גופית. רוב אוכלוסיית העולם חיה במדינות שבהן נישואים מסודרים בדרך כלל באמצעות התייעצות של הורים וזקנים. פרדיגמת דיני המשפחה היא ש"נישואין יוצרים מערכת יחסים משפטית בין שני פרטים המוכרים כבעל ואישה, אשר בעצם מכניסה אותם ליחידה עם זכויות משותפות לרכושם ולילדיהם".

בעבר, הגירושין בירושלים היו קשים מאוד להשגה. כדי להיות זכאי לגירושין היה צריך להיות תושב ירושלים במשך תקופה ארוכה ולהיות בעל הוכחה לשושלת יהודית. כך נוצרו מקרים רבים של התעללות ואלימות כלפי נשים שלא הצליחו להתגרש. אולם בעזרת הטכנולוגיה הרבה יותר קל כיום להתגרש בירושלים.

גירושים אזרחיים בירושלים

בתי הדין הדתיים היהודיים בירושלים מתירים גירושים אזרחיים בעיר מאז 2005.

הליך גירושין אזרחי דומה לכל הליך גירושין אחר בארץ. על בני הזוג להגיש בקשה ולקבל צו בית משפט ולאחר מכן לעבור הליך משפטי ממושך הכולל בדיקת מצבם הכלכלי, ולעיתים אף בחינת צרכי ילדיהם.

הגורם החשוב ביותר כאשר בוחנים האם להתגרש אזרחי או דתי הוא מיקומם של בני הזוג. אם אחד מבני הזוג מתגורר בירושלים בעוד השני מתגורר מחוצה לה, עליהם לבחור בגירושים חילוניים ולא דתיים כי הם קלים יותר להשגה ופחות יקרים.

גירושין בירושלים אינם תופעה שכיחה. זה נתפס בעיקר כמוצא אחרון לזוגות שניסו להסתדר ולא הצליחו.

תהליך הגירושין בירושלים שונה מתהליך הגירושין במדינות אחרות. הצעד הראשון הוא הסכמה על תנאי הגירושין, הכוללים חלוקת רכוש וחוב, כל ילד מהנישואין והחלטה מי מקבל משמורת על חיות מחמד כלשהן. לאחר השגת הסכמה זו הם יכולים להמשיך בהליך עצמו.

הליכי גירושין בירושלים אינם קלים או פשוטים; הם דורשים סבלנות והתמדה. הם גם דורשים ידע משפטי מכיוון שישנם חוקים רבים החלים על תהליך זה ושונים מזה של מדינות אחרות.

כל צד חייב להיות מיוצג על ידי עורך דין מומחה בעינייני גירושין.

לחזור למשהו ספציפי?

חוויה בירושלים מתחילה כאן

error: Content is protected !!